čtvrtek 13. února 2014

In Love with..


Láska prochází žaludkem, to je jasná věc. I já se na den sv. Valentýna mnohem víc těším na dobrou večeři  než na květiny. Proto mě také hodně zaujal projekt s názvem ZÁSTĚRKA, pod nímž vznikají krásné zástěrky, tak, jak je vidí současní čeští návrháři. Nyní existují čtyři typy: od návrhářského dua Chatty, od značky Belka, dále od návrháře Mira Sabo a ta poslední květinová je výtvorem Jakuba Polanky a jeho múzy a pomocnice Olo. Cena je jednotná (1500,-) a koupit se dají na stránkách www.zasterka.cz nebo v Bistru No. 19 v ulici Karolíny Světlé. A tím se právě dostávám k tomu jídlu, tohle bistro v centru Prahy patří totiž mezi nejlepší místa, kam si zajít na skvělý oběd. V maličkém, ale krásně zařízeném prostoru se v každý všední den podává polévka a dvě hlavní jídla, dále koláče a domácí limonády. Jejich dýňová polévka je famózní a vsadím se, že třeba bábovku z čaje maté jste ještě nezkusili :) Více na fb bistro19. Tak se milujte, vařte v zástěrkách a užívejte si dobrot!!

Love goes through the stomach, it´s well known thing. And I´m looking forward to a good dinner on Valentine's Day much more than the flowers. Therefore, I am also very concerned about the project called ZÁSTĚRKA under which a beautiful aprons are created by young Czech designers. Now there are four types: by designers duo Chatty, by brand Belka , followed by designer Miro Sabo and the last flower apron is the creation of Jakub Polanka and his muse and assistant Olo. Price is same for each (55 euros) and you can buy it on the website www.zasterka.cz or in the Bistro No.19 in Prague. And that is just getting to the food, this bistro in the center of Prague is one of the best places to go for a great lunch. In the tiny but beautifully designed area are served soup and two main dishes in each weekday, also pies and homemade lemonade. Their pumpkin soup is fantastic and I´m sure that you have never tried maté tea cake :) More on fb bistro19. So let´s love, cook in aprons and enjoy the goodies!!

Žádné komentáře:

Okomentovat